Call Us Anytime [at]

+3810637738316

DEKORATIVNI PRIRODNI KAMEN U VAŠEM DNEVNOM BORAVKU - PRIRODNI KAMEN BEOGRAD - SRBIJA Najpovoljnije cene kamena za zid

Kada govorimo o uređenju doma, poslovnog prostora, dvorišta ili bašte prirodni kamen je neizostavni faktor svakog prelepog domaćinstva zato ne možemo a da ne spomenemo o nadmoći prirodnog kamena kao spoj elegancije, lepote, tradicije, modernog stila ali i zdravog i funkcionalnog života.

                Prirodni kamen je prosto takav materijal da je pronašao mesto u svakom ambijentu i da se može koristiti u toliko različitih oblasti da je prosto nezaobilazan materijal svakog domaćinstva. Ko ima tu sreću da živi u kući i da može priuštiti sebi dvorišta ili bašte sigurno će u svom baštenskom delu pronaći mesta za prirodni kamen. Prirodni kamen za staze najčešći je izbor vlasnika dvorišta jer je osim svoje jedinstvenosti i lepote najkvalitetniji materijal . Kvalitet je ono prevashodno što ovekovečuje svaki postavljeni kamen. Kada govorimo o lomljenom kamenu za staze preporučuje se debljina od 2 – 3 cm kako  bi takvom stazom bez problema išao saobraćaj. Ako su u pitanju pešačke staze preporučena debljina je 1,5-2 cm jer je lakši, jednostavniji  za postavljanje od debljeg. Kamen za staze se postavlja na betonsku maramicu utapanjem u beton, kasnije se izvlače fugne koje prirodnom kamenu daju posebnu draž i estetsku vrednost. Kamen za dvorište može biti rezani (lomljeni) nepravilnog oblika različitih dimenzija ili sečeni prirodni kamen koji se u vidu pravougaonih ploča seče i utapa u postojeći beton vaše staze. Lomljeni prirodni kamen znatno je povoljniji jer se direktno iz majdana bez završne obrade distribuira do kupaca dok se  cene sečenog  kamena znatno razlikuju. Dekorativni kamen našao je svoje mesto i u drugim sferama dvorišta i bašta.

Ograde od kamena pravo su bogatstvo za svako domaćinstvo. Ono što je jako važno da znate pre odluke da zidate ogradu od kamena jeste da je kamen izuzetno težak materijal i  da je za to potreban jak temelj i masivna podkonstrukcija. Ukoliko nemate takav temelj ne očajavajte uvek možete betonsku ogradu obložiti raznim vrstama prirodnog dekorativnog kamena. Sve vrste kamena koje možete koristiti za staze možete oblikovati i ograde jedino se razlikuje debljina kamena Ograde od kamena su pravo bogatstvo svakog dvorišnog prostora jer svojom masivnošću. elegancijom i estetikom odaju moć i eleganciju.

POZOVITE NAS ODMAH