Call Us Anytime [at]

+3810637738316

Šta vas očekuje ako planirate spoljašnje radove na svom domu? Prirodni kamen i materijali koji donose uštedu - PRIRODNI KAMEN BEOGRAD - SRBIJA Najpovoljnije cene kamena za zid

Spoljašnji radovi na svakom objektu podrazumevaju sanaciju krova i krovne konstrukcije, fasadnu izolaciju i uređenje spoljašnjeg prostora.

Reč je o mnogo više od kozmetičkih promena i izvode se kako zbog veće energetske efikasnosti, tako i zbog dekoracije koja bi trebalo da bude trajna.

Svako ovakvo izvođenje radova je i skupo pa zahteva veće izdvajanje i radi se planski. Jedan od načina je kredit, ali postoji i druga opcija – štednja kojom sami izdvajate iznose danas da bi finansirali rashode u budućnosti.

Šta vas očekuje od radova i kako postići uštede?

Zamena krovne konstrukcije

Provera krovnih greda i kvaliteta crepa je jedan od prvih elemenata koje treba uraditi da bi život u domu bio moguć. Za zamenu dela ili potpune konstrukcije treba nekoliko toplih dana, kvalitetan materijal i vešti majstori koji će da brzo izvedu posao.

Da bi vaš dom postao energetski efikasan, ujedno stavite i izolaciju pod krov tako što će se postaviti staklena vuna i pravilno zatvoriti pa će se svi radovi isplatiti kroz niže troškove za grejanje i topliji dom zimi.

Prirodni kamen umesto stiropora za fasadnu izolaciju

Iako je skuplja varijanta, prirodni dekorativni kamen je najisplativija opcija za oblaganje svakog objekta, a naročito onih koji se greju.

Reč je o prirodnom izolatoru koji postoji stotinama godina i neće se menjati iako je decenijama izložen ekstremnim vremenskim uslovima. Daje najbolju termičku barijeru pa se postiže najveća energetska ušteda u prostoru. Kada se zna da se kroz zidove gubi i do 30% toplote, jasno je da je i ovo materijal koji će tokom godina isplatiti sam sebe.

Prirodni kamen je i izuzetno dekorativan i savršeno će izgleda uz svaku ogradu, sve vrste stolarije i prirodno okruženje. svedoci smo da se klasična fasada menja, prlja, tamni, ali će kamen ostati jednako lep i blistati i na suncu i na kiši. Sve je više ljudi koji prepoznaju kvalitete dekorativnog kamena i biraju ga za oblaganje svog doma.

Uređenje dvorišta

Uređenje spoljašnjeg prostora nije kompletno bez uređenja dvorišta što podrazumeva izradu staza i ograde kao važnih delova koji podižu i estetiku i funkcionalnost.

Ponovo se može iskoristiti dekorativni prirodni kamen pa će se samo jednim postavljanjem trajno rešiti i ovu stavku u uređenju.

Štednja je odličan način da se finansiraju svi radovi

Spoljašnje uređenje doma je skupo, čak i preko nekoliko hiljada evra samo za jedan segment radova. Ne treba se oslanjati na kredi ako već planirate nešto od radova u budućnosti.

Devizna štednja je idealan izvor novca koji će dobro doći kada radovi započnu. Već danas treba otvoriti račun da se novac ne bi trošio nenamenski, ali i da bi doneo kamatu i tako uvećao odvojena sredstva.

Za ovu namenu je dobra štednja u devizama jer se i mnogi troškovi računaju u evrima pa će biti lakše računati bez kursne razlike, a sve će se mnogo lakše finansirati i bez kredita.

Adaptacija spoljašnjih delova kuće je neophodan posao koji se mora uraditi pre ili kasnije. Kada je već tako, trebalo bi štedeti za finansiranje i birati materijale koji će biti dugotrajniji i isplativiji. Tako će uloženo trajati decenijama i donositi uštedu.

 

POZOVITE NAS ODMAH